Teistmoodi IT (13. nädal)

Vali üks enda jaoks kõige uudsem tugilahendus ja kirjelda seda ajaveebiartiklis.


nous

Nous on peas kantav seade ning sellega kaasaskäiv tarkvara, mida saab kasutada lülitina silmapilgutuste abil. See aitab kasutada arvutit inimestel, kel on füüsiline puue.
Kuna mul on näiteks äärmiselt kuivad silmad ja seetõttu ma pilgutan silmi kogu aeg hästi palju ning pidevalt surun silmad tugevasti kinni, siis mul tekkis kohe mõte, kas see hakkaks siis kogu aeg klikkima? 

Kuidas see siis töötab täpsemalt?
Pähe asetatavas seadmes on andurid, mis mõõdavad inimese silmapilgutusi, täpsemalt silmade liikumise elektrilisi signaale - seda meetodit nimetatakse elektrookulograafiaks, mis registreerib sarvkestade ja inimese silmade võrkkesta vahelise elektrilist potsentsiaali. See signaal ei sõltu kulmude või lauba liikumisest vaid silmamunade liikumisest.
https://thinksmartbox.com/product/nous/
Igaühe pilgutus on erinev ning ka inimese enda silmapilgutused erinevad päeva jooksul, seega nous'i tarkvara proovib endale kõigepealt selgeks teha, millised on inimese "pilgutuse signaalid", et inimene saaks ka niisama pilgutada, ilma et selle peale miski käivituks. Seega nous'i kasutajad läbivad kõigepealt kalibreerimise protsessi, et aru saada, millised on inimese "loomulikud" pilgutused ning millised eesmärgipärased pilgutused.
Nous'i ühildub aga ainult Windows'i põhiste rakendustega, aga samas kuna Windows on enimkasutatav operatsioonisüsteem maailmas, siis pole sellest vast väga hullu.




Not sure if I should *facepalm* or *headdesk* | Humor, Funny ...



Ja nüüd siis räägime rahast - nous'i BrainLink seade, mis pannakse pähe, maksab ... wait for it ... 1995$.









Kommentaarid